Времето се затопля – ще има повече слънце и по-малко дъжд.

...
Времето се затопля – ще има повече слънце и по-малко дъжд.
Коментари Харесай

Ето кога ще се радваме на топло време според проф. Рачев

Времето се затопля – ще има повече слънце и по-малко дъжд. Това сподели в bTV проф. Георги Рачев.

" Има доста шеговити мнения в пространството за по-студеното време през последните няколко дни – като това, че сме в арктическа пролет. Два градуса и половина сме под нормата за този период на година. Нормално е хората да се оплакват. Ние постоянно се оплакваме – на едни им е топло, а на други им е студено “, изясни той.

Проф. Рачев напомни, че сме имали една от най-топлите зими, а през март и началото на април температурите от време на време доближиха до 30 градуса. В същото време към този момент втори ден в София термометрите не демонстрират повече от 13 градуса.

 

" Добрата вест е, че стоплянето на цяла България стартира от петък и ще продължи в събота. В следобедните часове на неделята обаче ще се появи една купесто-дъждовна облачност – изключително над Западна България. В източните елементи на страната обаче може единствено да прокапе “, сподели още той.

Според него питейните ни язовири са пълни и това е една добра вест.

" През идната седмица в София няма да вали от заран до вечер, само че ще има следобедно заоблачаване с краткотрайни превалявания. Дъждът ще е нищожен – ще капне нещо, само че може и да се размине. Типично за втората половина на квас “, заяви още професорът.

От думите му стана ясно, че времето в Пловдив ще е сходно с това в София. Температурите там ще са 23-25 градуса. " Ще има слънчеви часове, само че и там ще е много динамично, тъй като ще се появяват гръмотевични облаци “, разясни той.

Проф. Рачев предвижда също по този начин, че във Варна следва леко стопляне както на въздуха, по този начин и на морето – температурата на морската вода там към този момент е към 15-16 градуса. Валежи там няма да има до края на идната седмица.

" Русе като представител на континенталния климат ще бележи едни високи температури – 26-27 градуса. Там ще има много слънчеви часове “, означи още проф. Рачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР